Schrijven

Ik werk aan een boek over prostitutie, te verschijnen bij Querido Fosfor. Eerder schreef ik een serie over dit onderwerp voor De Correspondent. Met een van mijn stukken won ik de Seks en Mediaprijs 2016. Voor een tentoonstelling georganiseerd door Tony’s Chocolonely in de Beurs van Berlage reisde ik naar Burkina Faso en Ivoorkust. Daar interviewde ik twintig kinderen die waren uitgebuit op cacaoplantages. De interviews en begeleidende verhalen verschenen in het boek Bitter Chocolate Stories. De tentoonstelling is momenteel te zien in het Afrika Museum. Daarnaast maak ik boeken met familiegeschiedenissen. Het schrijven, vormgeven en uitgeven doe ik zelf. Voorbeelden vind je hier.

Moderaten en
live interviews

Tot februari 2019 presenteerde ik Het Schrijfkabinet, een maandelijks praatprogramma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. In het Torpedo Theater te Amsterdam interviewde ik schrijvers als Marjolijn van Heemstra, Tommy Wieringa, Marieke Lucas Rijneveld, Arjen van Veelen, Evelien Vos en Rob van Essen. Daarnaast modereer ik gesprekken en Q&A sessies, zoals die na afloop van documentaires op het Movies that Matter festival in Den-Haag. Tijdens het jaarlijkse congres van de NVVS reikte ik de Seks en Mediaprijs 2017 uit. Ik ben ook in te huren als dagvoorzitter.

Eindredactie
en onderzoek

Ik redigeer teksten voor boeken, websites, jaarverslagen, enzovoorts. Zo reviseerde ik de columns in het boek Het moet anders van fotograaf Hans van der Meer, dat verscheen bij de tentoonstelling Het grazen voorbij in het Stedelijk Museum te Alkmaar. Ik redigeer in het Nederlands en Engels. Het liefst denk ik mee over taal en inhoud. Vroeger initieerde en schreef ik ook (semi) wetenschappelijke rapporten over mensenhandel. Hier en hier werd daarover bericht in de media. Het rapport Compensatie voor slachtoffers van mensenhandel (2013) leidde tot vragen in de Tweede Kamer.